Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

vrijdag, november 30th, 2018 geplaatst in Bedden

Bedden met opslagruimte zijn erg populair. Niet alleen voor studenten en kinderkamers, maar ook voor mensen die klein wonen. Het nadeel is dat veel van deze bedden vaak niet heel mooi eruit zien. Dat is natuurlijk zonde. Vandaag willen we een bed met opbergruimte laten zien, die er wél heel stijlvol uit ziet!

Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

Dit bed met opbergruimte is ontworpen door afstudeerder van ÉCAL Yesul Jang. Het bed heeft ze Tiny Home Bed genoemd. Het is een verhoogd bed met opbergruimte onder het matras, die bedekt is met een soort wit Plisségordijn. Dit project is bedoeld voor studenten en jongeren in gedeelde accommodatise en compacte woonomstandigheden.

“Vandaag de dag neemt het aantal mensen dat in kleine woningen woont toe vanwege de beperkte capaciteit van woningen in stedelijke gebieden.” Ik heb mijn project gericht op de ontwikkeling van een opslagplaats voor compact wonen “, zei Jang, die studeerde aan het MA Product Design van de universiteit.

Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

“Mijn doel was om een ​​bed te ontwikkelen dat niet alleen praktisch was, maar ook eenvoudig en esthetisch aantrekkelijk, omdat het meeste ruimtebesparende meubilair in de huidige markt behoorlijk massief is en zich richt op functionele kenmerken zoals opvouwbare of transformeerbare meubels,” legde ze uit.

Jang concentreerde haar ontwerp op een ‘licht en eenvoudig’ opslagbed, dat ze maakte van hout en stof.

Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

“Een van de hoofdtaken was het bouwen van een lichte en toch stabiele structuur gemaakt van een houten frame en stof, waardoor verzending en constructie gemakkelijk zijn,” zei ze.

Daarna legde de ontwerper een rupsband met een polyester gordijn langs de bovenkant van het bedframe om gebruikers vanaf elk willekeurig punt toegang te geven tot de opslagruimte.

Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

Bij het bedenken van het project liet Jang zich inspireren door de opkomst van het eenpersoonshuishouden en het aantal jongeren dat in gedeelde flats woonde. Uit haar onderzoek bleek dat het percentage eenpersoonshuishoudens tussen 2006 en 2016 verdubbelde in haar geboorteplaats Seoul.

“Ik heb ruimtebesparende meubels ontworpen, omdat dat is wat mensen nodig hebben in de huidige markt.” Door sociale trends te analyseren, heb ik meubels gebouwd waarmee mensen comfortabel kunnen leven, “zei ze.

Mooi en praktisch bed met opbergruimte door ontwerper Yesul Jang

“Door twee meubelstukken te combineren – een bed en opslag – die het grootste deel van de ruimte in de woonomgeving innemen, profiteren mensen van meer ruimte die ze kunnen gebruiken voor andere doeleinden.”

Steeds meer ontwerpers maken producten die geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens.

Graduate Royal College of Art Seray Ozdemir heeft een collectie meubilair voor gangen ontworpen, gericht op jongeren die in een huis zonder gemeenschappelijke woonkamer wonen, terwijl Yu Li een draagbare keuken heeft ontworpen voor millennials met beperkte keukenruimte in gedeelde huizen.

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE