Minimalistische open slaapkamer op vide

dinsdag, mei 14th, 2019 geplaatst in Moderne slaapkamer, Witte slaapkamer

In het centrum van Tangerang Selatan, Indonesië, is onlangs een verbluffende moderne gezinswoning met een tweeledig doel gerealiseerd. MO House is door DFORM gecreëerd als een ruimte voor een pas getrouwd stel, namelijk Mane Austriono, de architect zelf, en zijn partner. De woning is ingericht voor het stel zodat zij er comfortabel kunnen wonen, maar tegelijkertijd is er ook al rekening gehouden met hun babywensen. Zo hebben ze op het moment slechts één slaapkamer ingericht, terwijl de andere slaapkamer nog een soort tweede woonkamer is. Later kunnen ze die tweede woonkamer eenvoudig verbouwen tot een babykamer.

Minimalistische open slaapkamer op vide

Open karakter

Om de ruimtes in de ruimte van het MO House efficiënt te houden in plaats van uitgestrekte ruimtes, maar ook om dingen open en luchtig te laten aanvoelen, hebben ontwerpers ruimtes en structuren strategisch zodanig geplaatst dat sommigen als barrières fungeren en anderen als een open concept worden beschouwd. Een badkamer op de begane grond, bijvoorbeeld, creëert een scheiding tussen de woonkamer en de bijkeuken, terwijl een hoog gewelfd plafond de slaapkamer op de vide ondanks zijn conservatieve vierkante meters klein houdt.

Minimalistische open slaapkamer op vide

Minimalistische open slaapkamer op vide

Slaapkamer op vide

De master bedroom is op de bovenverdieping ingericht. Het is een halve verdieping met een vide karakter, dat bovenop de badkamer is gebouwd. Middels een mooie witte minimalistische trap is deze open slaapkamer bereikbaar. De drijvende structuur ziet er niet alleen minimalistisch uit in zijn decoratieve stijl, maar creëert ook extra opslagruimte en voorkomt dat er te veel muur- of vloeroppervlak tegelijk wordt gebruikt.

Minimalistische open slaapkamer op vide

Minimalistische open slaapkamer op vide

Minimalistisch wit en warm hout

De architect heeft gekozen voor een minimalistische stijl. Je treft er vooral heel veel wit aan, waarvan het effect ook nog eens versterkt wordt door de mooie lichtinval. Daarnaast zijn er ook verschillende houten accenten gebruikt, om het interieur meer een warmere uitstraling te geven. Zo is er voor heel de woning gekozen voor een houten vloer, en vind je in de slaapkamer meubels, die ook voorzien zijn van mooie houten accenten, zoals de kasten en het bed.

Minimalistische open slaapkamer op vide

Minimalistische open slaapkamer op vide

Werkplek en bed met ladekasten

Bij het grote raam is een werkplek ingericht, waar je met z’n tweeën aan kunt werken. Over de gehele breedte zijn kasten gemaakt, net onder het raam, terwijl het bureau net onder het raam is ingericht. Naast de grote kasten, vind je ook opbergruimte onder het bed. Het bed is namelijk voorzien van twee grote ladekasten, die worden gebruikt voor het opbergen van kledingstukken.

Fotograaf: Fotografie: Mande Austriono Kanigoro

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE