Hoe kies je het juiste bed?

vrijdag, februari 23rd, 2018 geplaatst in Bedden

5 belangrijke punten waar je altijd rekening mee moet houden.

Niets is belangrijker dan een goede nachtrust. Het zorgt ervoor dat we goed kunnen functioneren gedurende de dag, we krijgen er meer energie door en het is de basis voor een goede gezondheid.

Over het algemeen schaffen we niet vaak een nieuw bed aan en het is dan ook een belangrijke aankoop. Het is iets waar vaak een lang proces aan vooraf gaat met talloze opties aan keuzes, voordat de aankoop uiteindelijk wordt gedaan. We brengen er vaak toch zo’n ruime 8 uren door, dus zou je zeggen dat het een investering waard is.

Er zijn dan ook ontzettend veel dingen waar we op moeten letten voordat we een nieuw bed aanschaffen. Hieronder vindt je alles waar ik op heb gelet bij mijn recentelijke aankoop van een nieuw bed.

Soort bed
Misschien wel een van de belangrijkste keuzes, namelijk; het soort bed waarin je zou willen slapen. Geef je de voorkeur aan een boxspring, een standaard bed, een bed met een hoofdbord of liever zonder. Dan heb je ook nog speciale soorten bedden, zoals hemelbedden, waterbedden of ronde bedden. Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar een boxspring, omdat dit mooi strak staat, ook vind ik het prettig dat het bed iets hoger is en het ligt ontzettend lekker. Ik kocht mijn boxspring via LionsHome, dit is mij zeer goed bevallen.

Stijl
Vervolgens moet je kiezen in wat voor stijl je zou willen. Vanzelfsprekend kies je dan een bed dat bij de stijl van de slaapkamer past. Is je slaapkamer strak, modern, klassiek, landelijk, industrieel of juist chique? Voor iedere stijl is er wel een bed te vinden.
Modern, strak, klassiek, landelijk, industrieel (bed van pallets).

Kleur en materiaal
Ook niet geheel onbelangrijk is de kleur of het materiaal van het bed. Houd je het liever rustig en in lichte kleuren, dan kan je kiezen voor wit of grijs. Je kan ook gaan voor zwart of hout. In mijn geval stond een grijze boxspring het mooiste bij de witte vloer in de slaapkamer.

Groot, groter, grootst
Houd je van dichtbij elkaar liggen? Dan kan je kiezen voor een bed van 140 cm breed. Maar als je houdt van een kingsize bed, kan je kiezen voor een bed met een breedte van 180 cm. En als je qua lengte vaak niet op een bed van 200 cm past, zijn er ook bedden met een lengte van 210 of 220 cm te verkrijgen.

Bij wie
Tot slot moet er nog een keuze gemaakt worden bij wie je uiteindelijk het bed gaat kopen. Hierbij is het belangrijk er op te letten bij welke aanbieders je garantie krijgt. Een bed is tenslotte iets dat jaren mee hoort te gaan en waar je eenmaal goed in moet investeren.

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, het belangrijkste is dat je een bed kiest, dat bij jou past en dat jij prettig vindt liggen. Neem eens een kijkje bij LionsHome, hier zijn ontzettend veel aanbieders van verschillende bedden te vinden.

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE