Kleurrijke Scandinavische slaapkamer in Rusland

maandag, oktober 29th, 2018 geplaatst in Moderne slaapkamer

Dit is de mooie en kleurrijke slaapkamer van een modern appartement uit Moskou. De Scandinavische interieurstijl is mooi, en als je er eenmaal mee in contact bent gekomen, dan wil je niets anders meer. Dat geldt ook voor ee klant van architectenbureau Buro5. Zij hebben de opdracht gekregen van een klant om een modern appartement te ontwerpen en in te richten in Moskou. De klant heeft een aantal jaren in Kopenhagen gewoond, maar besloot terug te verhuizen naar de Russische hoofdstad. Maar de Scandinavische interieurstijl wilde hij wel meenemen natuurlijk!

Kleurrijke Scandinavische slaapkamer in Rusland

Klein appartement

Het is een klein appartement met een woonoppervlak van slechts 55m2, gelegen in een Stalinist House uit 1957. Boris Denisyuk, de architect die verantwoordelijk is voor deze opdracht, had niet de mogelijkheid voor een radicale verbouwing: de dragende muur en de steunbalk liepen door het appartement, dus combineerde hij alleen de keuken en de woonkamer en liet de slaapkamer geïsoleerd.

Kleurrijke Scandinavische slaapkamer in Rusland

Blauw geschilderde lambrisering

De Scandinavische stijl is doorgevoerd door heel het appartement. In de slaapkamer is er gekozen voor een warme houten vloer, gecombineerd met strak gestuukte wanden. Er is een leuke en kleurrijke lambrisering geverfd van blauw, die aan de bovenkant voorzien is van een dunne gele rand. Deze kleuren passen mooi bij het stijlvolle houten bed op houten pootjes. Meer kleur vind je bovendien onder het bed, in de vorm van een groot kleurrijk vloerkleed.

Kleurrijke Scandinavische slaapkamer in Rusland

Bij het raam is een werkplek gecreëerd. Er is een op maat gemaakte kamerbreed bureau gemaakt, ondersteund door stoere witte schragen. Aan de twee wanden links en rechts van het raam zijn handige wandplanken gemonteerd.

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE