20x Slaapkamer op zolder

zaterdag, mei 25th, 2019 geplaatst in Leuke slaapkamer ideeen

Zolders worden vaak gebruikt voor opslag of blijven zelfs helemaal leeg. Super zonde, want de zolder hebben de potentie om verbouwd te worden tot een droomslaapkamer. Je hebt weliswaar vaak te maken met elementen, die het lastig maken om het in te richten. Denk aan schuine wanden en plafonds, houten balken, isolatie, noem maar op. Maar dit mag zéker geen reden zijn om de slaapkamer van je dromen in te richten. En juist die elementen kunnen ervoor zorgen dat de slaapkamer op zolder uniek wordt. Wij hebben 20 mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet vol leuke ideeën en tips. Aan de slag!

1. Combineer authentieke elementen met een strakke afwerking

De houten balken op zolder geven de ruimte een authentieke en rustieke uitstraling. Die wil je dus natuurlijk in het zicht laten. Het mooiste is om dat te combineren met een strakke afwerking. Onderstaande slaapkamer zolder is een mooi voorbeeld, waar zowel de wanden als het plafond met de schuine wanden super strak zijn afgewerkt.

Slaapkamer op zolder

2. Schommel op zolder

Zolders kenmerken zich vaak met hoge plafonds en authentieke houten balken. Maak daar goed gebruik van. In deze zolder slaapkamer hebben ze de houten balken benut door er een schommel aan te hangen. Iets wat lastiger is in een ‘normale’ slaapkamer. Super leuk toch?!

Slaapkamer op zolder

3. Maatkast onder schuine wand

Vanwege de schuine wanden en plafonds wordt de loopruimte beperkt op zolder. De ruimte onder de schuine wanden kan je wel heel goed benutten door het maken van een maatkast. Hier zie je een mooi voorbeeld van een op maat gemaakte boekenkast onder de schuine wand.

Slaapkamer op zolder

4. Ruime zolder? Maak er een slaapkamer suite van met badkamer!

Als jee en hele ruime zolder hebt, dan kan het een heel goed idee zijn om er een complete slaapkamer suite in te richten mét badkamer. Deze zolder slaapkamer is ingericht als een echte droomslaapkamer, waarbij de badkamer middels een prachtige glazen wand met stalen kozijnen van de slaapkamer is gescheiden.

Slaapkamer op zolder

5. Witte zolder slaapkamer

Door de zolder slaapkamer in te richten met lichte kleuren, zorg je ervoor dat het lekker licht is. In deze slaapkamer is er gekozen voor een witte vloer, witte wanden én een wit plafond. Zelfs de balken zijn volledig wit geschilderd.

Slaapkamer op zolder

6. Dakramen op zolder

Hoe lichter een slaapkamer hoe beter. Je kunt extra lichtinval op een zolder slaapkamer creëren door het plaatsen van een dakraam of zelfs meerdere dakramen. De investering is het zéker waard!

Slaapkamer op zolder

7. Open planken in schuine wand

Het omgaan met de houten balken op zolder kan een uitdaging zijn. Wees creatief! In deze slaapkamer hebben ze open planken gemaakt tussen de houten balken en gebruikt als boekenplanken. Nice!

Slaapkamer op zolder

8. Open zolder slaapkamer

Door het inrichten van een open zolder slaapkamer, creëer je een heerlijk loft gevoel. Zelfs de verdieping eronder kan mee profiteren van alle ruimtelijkheid en lichtinval.

Slaapkamer op zolder

9. Kleine zolder, veel licht

Ook kleine zolders kunnen erg fijn zijn. In deze kleine zolder hebben ze een super grote dakraam geplaatst, die voor heel veel icht en ruimtelijkheid zorgt. Het helpt natuurlijk ook dat de vloer, de wanden en het plafond helemaal wit zijn geschilderd.

Slaapkamer op zolder

10. Bed onder schuine wand

De ruimte onder de schuine wand kan je ook benutten door er het bed onder te plaatsen. Hieronder zie je een prachtig voorbeeld. De verschillende planten zijn natuurlijk ook een erg leuk idee!

Slaapkamer op zolder

11. Slaapkamer met loungehoek

Als je een ruime zolder hebt, dan kan je er ook een loungehoek inrichten. Het niveauverschil tussen de slaapkamer en de loungehoek zorgt voor een extra dimensie.

Slaapkamer op zolder

12. Hangstoel

Een hangstoel is ook altijd een leuk idee in de slaapkamer. In deze rustieke slaapkamer is er gekozen voor een bohemian hangstoel én een stoer bed van houten paletten.

Slaapkamer op zolder

13. Slaapkamer op zolder met bad

Niet echt behoefte aan een complete badkamer op zolder naast de slaapkamer? Dan zou je ook alleen een bad kunnen plaatsen. Hier is gekozen voor een modern vrijstaand bad. Het geeft je slaapkamer tóch een extra luxe en comfortabele sfeer.

Slaapkamer op zolder

14. Maak het gezellig

Met leuke decoratie accessoires kan je een slaapkamer super gezellig maken. Een vloerkleed, een loungestoel, een boomstam nachtkastje, mooie vazen, fijn dekbedovertrek, leuke kussens, noem maar op.

Slaapkamer op zolder

15. Meerdere dakramen

Deze zolder slaapkamer is geweldig mooi geworden, vooral dankzij de vier dakramen die geplaatst zijn aan één kant!

Slaapkamer op zolder

16. Slaapkamer woonkamer combinatie op zolder

Je zou zelfs een slaapkamer én een woonkamer kunnen inrichten op zolder!

Slaapkamer op zolder

17. Zolder slaapkamer met inloopkast

Als het je master bedroom wordt, dan mag een inloopkast eigenlijk niet ontbreken. In deze slaapkamer is een hele leuke compacte inloopkast ingericht, die afgesloten kan worden met een stoere stalen spiegel schuifdeur!

Slaapkamer op zolder

18. Japanse zolder slaapkamer

Deze zolder slaapkamer is ingericht in de Japanse stijl. Minimalistisch, sereen, zen en vooral super mooi. Het lage houten bed en het bad met de houten poten passen er geweldig mooi bij.

Slaapkamer op zolder

19. Gietvloer op zolder

De vloer speelt een belangrijke rol op zolder. Er wordt vaak gekozen voor vloerbedekking of een houten vloer. Maar in sommige gevallen is een gietvloer ook mogelijk op zolder. Laat je goed informeren door een specialist!

Slaapkamer op zolder

20. Scheidingswand tussen slaapkamer en inloopkast

Een scheidingswand kan soms een heel goed idee zijn om een grote ruimte in te delen. Hieronder vind je een zolder slaapkamer waar een scheidingswand is geplaatst tussen de slaapkamer en de inloopkast. Super praktisch en stijlvol gedaan.

Slaapkamer op zolder

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE