10x Pallet bed

donderdag, juni 20th, 2019 geplaatst in Leuke slaapkamer ideeen

Houten palletten zijn natuurlijk bedoeld voor het vervoeren van producten, maar daarnaast kan je houten paletten ook heel leuk in huis gebruiken. Zou zou je er tafel mee kunnen maken, een bank, een schoenenrek, een kast, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. En één van de meest populaire DIY houten pallet projecten is het houten pallet bed. Het ziet er niet alleen heel mooi en stoer uit, een houten pallet bed is ook een heel goed idee als je een laag budget hebt voor het kopen van een bed. Wij geven een aantal praktische tips voor het maken van een pallet bed en laten tien mooie inspiratie voorbeelden zien. Succes!

1. Pallet bed maken

Een houten pallet bed kan je heel eenvoudig maken door meerdere houten paletten tegen elkaar aan te plaatsen. Omdat matrassen een standaard formaat hebben van 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm, 200x200cm of 220x200cm, heb je minimaal vier houten palletten nodig. Hoeveel je er uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van het formaat van de palletten. Belangrijk om te weten is dat het totale formaat van het bedframe niet perse gelijk hoeft te zijn als het matras. Zoalsl je in onderstaand pallet bed kunt zien, is het matras kleiner, wat er ook erg leuk uit kan zien. Om ervoor te zorgen dat de houten palletten niet van elkaar verschuiven, is het belangrijk om ze vast te maken met bevestigingsplaten. Als je wilt, dan zou je met de houten palletten ook een hoofdbord kunnen maken.

Pallet bed

2. Pallet bed met ladekasten

Je kunt ook opbergruimte creëren in een pallet bed door ladekasten te maken onder het bed. Altijd handig!

Pallet bed

3. Vloerkleed onder pallet bed

Een vloerkleed onder het bed is altijd een goed idee. Daarmee heb je niet alleen warme voeten als je uit bed stapt, het vloerkleed zorgt er ook voor dat het bed netjes op z’n plek blijft.

Pallet bed

4. Palletbed vs schoenenrek

De ruimte tussen de houten palletten kan je goed benutten als schoenenrek. Je hoeft er eigenlijk niets extra’s voor te doen. Doen!

Pallet bed

5. Hangend pallet bed

Wil je jouw houten pallet bed nóg leuker, mooier en bijzonderder maken? Je kunt het pallet bed ook ophangen aan het plafond! Zorg voor vier stevige punten waar dikke touwen of kettingen aan vastgemaakt kunnen worden. Ook het bevestigingsmateriaal aan het plafond is belangrijk!

Pallet bed

6. Extra lang pallet bed

Door je pallet bed extra lang te maken, creeer je een soort bankje of een kastje, waar je leuke spullen op kan plaatsen. Hieronder vind je een mooi voorbeeld waar een gevlochten mand, een mooie plant en een vintage koffer op is geplaatst. Leuk!

Pallet bed

7. Pallet bank verven

Belangrijk is om de houten palletten eerst op te schuren om splinters te voorkomen. Daarnaast kan het ook een leuk idee zijn om je pallet bed in een mooie kleur te verven. Het onderstaand pallet bed is wit geverfd, maar je kan natuurlijk elke andere kleur kiezen!

Pallet bed

8. Verlichting in pallet bed

Ook dit idee vinden we helemaal geweldig. De ruimte tussen de houten palletten zijn op een super leuke manier benut door er verlichting in te plaatsen. Super gezellig toch?!

Pallet bed

9. Hoog palletbed

De meeste pallet bedden zijn gemaakt met één laag of twee lagen palletten. Maar je kunt ook een hoog pallet bed maken door een derde laag palletten te creëren.

Pallet bed

10. Pallet bed decoratie

Er wordt weleens gezegd dat het slapen op een pallet bed slecht voor je rug is. Maar het matras speelt hier natuurlijk een belangrijke rol in. En of het er mooi uitziet, is ook afhankelijk van de decoratie rondom het bed. Maak het bed mooi op met leuke kussens en stijlvol bedlinnen. Een nachtkastje, leuke plantjes en wanddecoratie kunnen ook heel veel doen voor de sfeer en uitstraling van je slaapkamer!

Pallet bed

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE