Slaapkamer van een industriële containerwoning

donderdag, augustus 16th, 2018 geplaatst in Industriële slaapkamer, Leuke slaapkamer ideeen

Vandaag nemen we een kijkje in een hele bijzondere slaapkamer, namelijk de slaapkamer van een industriële containerwoning in Ecuador. In 2015 was het ontworpen en ingericht door interieur architect Daniel Moreno Flores.

Slaapkamer van een industriële containerwoning

Toen de eigenaar een klein kind was, wilde hij de mechanismen van oude klokken ontcijferen. Zijn passie voor mechanica dreef hem naar motorfietsen en Land Rover auto’s. Hij was geïnteresseerd in een zeer didactisch, utilitair en demontabel huis (in het begrijpen van de stukken op de manier van de mechanica van deze voertuigen). Constructieve oplossingen moesten zichtbaar zijn, ongeacht de fabricage. Toen de architecten deze directe verbinding met metaal begrepen, kwamen ze op het idee een containerhuis te bouwen. Een van de belangrijkste redenen om met dit materiaal te experimenteren, was de energiebesparing. Daarnaast is wonen in een containerwoning natuurlijk ook gewoon heel bijzonder en leuk! Hieronder zien jullie hoe de slaapkamer is geworden.

Slaapkamer van een industriële containerwoning

Grote ramen

Een van de grote plus pluspunten van de slaapkamer waren de grote ramen. De grote buitenmuur is zelfs volledig van glas, waardoor de slaapkamer super licht en ruimtelijk is. Daarnaast is er ook een muur die over de gehele breedte ingericht is van een schuifpui, die toegang biedt tot de tuin. De overige twee muren zijn bekleed moet het metaal van de containers. Deze zorgen samen met de stalen balken aan het plafond voor een stoere industriële uitstraling in de slaapkamer.

Slaapkamer van een industriële containerwoning

Slaapkamer meubels

Het bed is modern en is voorzien van twee grote grijze kussens als hoofdbord. Er zijn zwarte nachtkastjes gebruikt met daarop chromen bureaulampen als nachtlampen. Tegenover het bed is de TV ge plaatst, op een kleine houten tv meubel.

Fotografie: Federico Cairoli

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE