5x Voordelen van een wollen dekbed

donderdag, juni 6th, 2019 geplaatst in Accessoires

Een nieuw dekbed uitkiezen lijkt een eenvoudige taak, maar het is aan te raden om er goed de tijd voor te nemen. Het heeft namelijk grote invloed op je nachtrust en zelfs je gezondheid. Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten vullingen, namelijk katoen, dons, synthetische vezels en wol. Vandaag willen we het hebben over deze laatste, wol! Dankzij vele voordelen kiezen steeds meer mensen voor een wollen dekbed. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees snel verder!

Voordeel 1 – Duurzaam, milieuvriendelijk en biologisch

Wollen dekbedden zijn duurzaam. Niet alleen groeit het wol elk jaar weer aan bij schapen, het wordt ook op een diervriendelijke manier gewonnen. Wollen dekbedden worden vervaardigd via duurzame productieprocessen, waar het milieu vrijwel geen hinder van ondervindt. Een wollen dekbed van Yumeko is zelfs volledig biologisch. Het wol is afkomstig van biologisch gehouden blije schapen en is met de grootste zorg ecologisch gewassen.

wollen dekbed yumeko

Voordeel 2 – Zelfreinigend

Dankzij de lanoline, het vet dat voorkomt in de wol van schapen, is een wollen dekbed zelfreinigend. Het ventileert super goed en ook de temperatuur en het vocht wordt gereguleerd. Hierdoor zijn schimmels bijvoorbeeld nagenoeg niet mogelijk. Wollen dekbedden ademen en ventileren zelfs beter dan donzen dekbedden. Dit komt omdat wollen dekbedden minder rondom het lichaam vormen. Hierdoor slaap je iets luchtiger.

Voordeel 3 – Anti-allergische werking

Veel mensen met een allergie zijn bang voor wol, maar dat is nergens voor nodig. Sterker zelfs, een wollen dekbed heeft juist een anti-allergische werking. Omdat de regulatie van de temperatuur en vocht optimaal is, heb je ook totaal geen last van huismijt.

Biologisch wollen dekbed

Voordeel 4 – Comfort

Omdat wol super veerkrachtig is, is een wollen dekbed erg comfortabel en veerkrachtig. En omdat wol heel veel lucht kan vasthouden, is het super isolerend. En deze isolatiewaarde gaat bijna nooit achteruit.

Voordeel 5 – Brandvertragend

Door het hoge vochtgehalte, de hoge ontbrandingstemperatuur en het hoge stikstofgehalte hebben wollen dekbedden een brandvertragende eigenschap.

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE