Spierwit en fluweel rood

woensdag, februari 28th, 2018 geplaatst in Witte slaapkamer

Veel Scandinavische woningen kenmerken zich met spierwitte interieurs. Sommigen zullen dit saai en steriel vinden, maar de Scandinaviërs bewijzen keer op keer dat een wit interieur helemaal niet saai en steriel hoeft te zijn. En daar is deze slaapkamer ook een mooi bewijs van!

Spierwit en fluweel rood

Inloopkast in de hal

Het is de slaapkamer van een appartement uit het Zweedse Linnéstaden. Het appartement heeft een woonoppervlak van in totaal 78m2. Naast twee slaapkamers, is het appartement ook voorzien van verschillende kleinere ruimtes. In deze slaapkamer is weliswaar geen kledingkast geplaatst, maar direct tegen over de slaapkamer in de hal, is een super leuke compacte inloopkast ingericht. Nog beter zelfs!

Spierwit en fluweel rood

Bordeaux rood

De slaapkamer is voorzien van een wit geschilderde houten vloer en strak afgewerkte en wit geschilderde wanden. Zelfs de kozijnen, de vensterbank, de deurposten en de deuren zijn volledig wit geschilderd. Maar tóch is het een erg interessant interieur. Dit is te danken door het gebruik van fluweel rood. Op het bed zijn een aantal bordeaux rode kussens geplaatst. En naast het bed vind je een kleine ronde poef, ook van bordeaux fluweel, die als nachtkastje wordt gebruikt. Op de vensterbank vind je nog meer rood. Daar is namelijk een mooie ronde rode vaas geplaast, met daarin mooie rode bloemen.

Naast wit en rood, tref je hier ook harde zwarte accenten aan. Deze komen terug in de grote en kleine lijsten aan de witte muren.

Spierwit en fluweel rood

Spierwit en fluweel rood

Spierwit en fluweel rood

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE