Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

zaterdag, december 2nd, 2017 geplaatst in Leuke slaapkamer ideeen

Afgelopen jaar hebben we kennis gemaakt met ‘Hygge’. Een Deense levensstijl, die staat voor de dingen in het leven die ertoe doen. Denk aan qualitytime met vrienden en familie, genieten van de kleine dingen binnen en buiten huis, gezelligheid, saamhorigheid, noem maar op. Het klinkt misschien een beetje raar, maar niet voor niets zijn de Denen de gelukkigste mensen ter wereld. Veel mensen beweren dat Hygge daar de grootste oorzaak daarvan is. Hygge heeft zéker ook invloed op het interieur. Een stijl die aan de ene kant lastig te omschrijven, maar wel goed herkenbaar is. Vandaag nemen we jullie mee om binnen te kijken in een slaapkamer die in Hygge stijl is ingericht.

Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

Houten elementen

Het is de slaapkamer van een karakteristiek appartement met een woonoppervlak van 70m2. De slaapkamer is ingericht naast de woonkamer. Het is een heerlijke grote ruimte met een grote raam, een hoog plafond en mooie karakteristieke details zoals de sierlijsten, de hoge plinten en de originele houten vloer. Alle muren zijn prachtig blauw geschilderd, wat super mooi staat bij de houten vloer en de andere houten elementen in de slaapkamer. Denk aan de opgeschuurde oude deur en de houten kledingroede aan de wand.

Minimalistische stijl

Een van de kenmerken van Hygge is een bepaalde minimalisme, die je hier ook ziet in deze slaapkamer. Je treft er weinig meubels en accessoires aan, maar de meubels en accessoires die aanwezig zijn, zijn erg stijlvol. We hadden het al gehad over de houten kledingroede, waar kledingstukken aan opgehangen zijn via kledinghangers. Daarnaast is het bedlinnen ook erg mooi. En hetzelfde geldt voor de stapel tijdschriften naast het bed, die als nachtkastje wordt gebruikt.

Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

Scandinavische slaapkamer in Hygge stijl

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE