Minimalistisch stoere badkamer met betonlook en drijfhout

zaterdag, juni 17th, 2017 geplaatst in Industriële slaapkamer

Dit is de slaapkamer van het C Penthouse project. Een urban loft in Antwerpen, die ontworpen is door architect Vincent van Duysen. Het interieurontwerp is geïnspireerd door het abstracte en kubistische kunstwerk van Georges Vantongerloo, een Antwerpse kunstenaar en mede-oprichter van de kunstbeweging De Stijl. Hieronder zien jullie het bijzondere resultaat van de slaapkamer.

Minimalistisch stoere badkamer met betonlook en drijfhout

Betonlook muren en vloer

De slaapkamer ziet er minimalistisch stoer uit. Er is gekozen voor een mix van betonlook en drijfhout. Zowel de vloer als grote delen van de muren zijn bewerkt met betonlook stucwerk. Het beton verwijst naar de historische pakhuizen, die een architectonische aanwezigheid hebben in de omliggende kade en de stad.

Rustiek drijfhouten planken

Dit hebben ze gecombineerd met stoer rustiek drijfhout, dat een mooi balans creëert in de slaapkamer. Het plafond en andere delen van de muren zijn bekleed zijn met rustieke drijfhouten planken. Tegen de grote muur is een op maat gemaakte inbouwkast gebouwd. Het drijfhouten plafond loopt perfect over op de drijfhouten deuren van de inbouwkast.

Minimalistisch stoere badkamer met betonlook en drijfhout

Alles is super strak afgewerkt. Niet alleen de muren, de vloer en de inbouwkast. OOk bijvoorbeeld de stoere zwarte contactdozen in de muren en de wandlampen naast het bed. Het straalt een en al kwaliteit uit.

Fotografie: Koen Van Damme

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE