Betonnen slaapkamer met een klassiek chique koloniale inrichting

dinsdag, augustus 14th, 2018 geplaatst in Industriële slaapkamer

We hebben hier al een aantal slaapkamers laten zien met een betonnen vloer, betonnen muren en een plafond van beton. Dit lijkt in eerste instantie wederom op zo’n betonnen slaapkamer. Dat is het natuurlijk ook, maar hier zit ook een heel bijzonder idee achter. Architectenbureau Elisa Valero Arquitectura heeft hier namelijk gebruik gemaakt van het Elesdopa systeem, een betonnen systeem waarbij de horizontale en verticale wanden zowel de behuizing als de structuur vormt van het appartement, waarbij de thermische isolatie daartussen verwerkt is. En in de slaapkamer hebben ze besloten het beton volledig onbewerkt te laten.

Betonnen slaapkamer met een klassiek chique koloniale inrichting

Betonnen basis met een koloniaal interieur

De betonnen muren, plafond en vloer geven de slaapkamer een minimalistische, rauwe en industriële uitstraling. Daarom is nog extra bijzonder dat de Spaanse architecten ervoor gekozen hebben om dit in te richten met klassiek chique koloniale meubels. Het bed, de nachtkastjes, de stoel in de hoek en aan de betonnen muur is zelfs een klassieke schilderij met een barok gouden lijst opgehangen.

De slaapkamer is ook voorzien van een bijzonder raampje. Het is weliswaar een klein raampje, maar via dat raam heb je een super mooi uitzicht. Wat dat betreft is dat de tweede schilderij van de slaapkamer.

Betonnen slaapkamer met een klassiek chique koloniale inrichting

Aan de andere kant van de slaapkamer is een badkamer en suite ingericht. Een kleine badkamer, die middels grote glazen wanden gescheiden is van de slaapkamer. Voor de glazen wanden zijn wel mooie bijpassende blauwe fluwelen gordijnen opgehangen, zodat je het badkamer gedeelte volledig kunt afschermen.

Fotografie: Fernando Alda

Plaats reactie

Wees beleefd. Je kan de volgende HTML tags gebruiken: STRONG, A, BLOCKQUOTE, CODE